Het wild blijft onze tuin bezoeken :)

Het wild blijft ons trouw bezoeken! Zo hadden we de afgelopen avond en nacht meerdere keren een das en een vos op bezoek in onze tuin. Elke dag is het weer een verrassing wat er langs is gekomen, maar tot nu toe (afkloppen 😉 !) hebben we nog geen nacht meegemaakt zónder wildbezoek. Ontzettend leuk 🙂 !

Tip: wij plaatsen elke dag de filmpjes van het wildbezoek van de afgelopen nacht op onze Facebookpagina!

Dit zijn de beelden van afgelopen avond / nacht:

Vos 12 mei 2015

Das 12 mei 2015

Prachtig: 2 dassen samen in beeld in onze tuin (en een mooie vos)!

De afgelopen weken hebben we elke nacht (meermaals) bezoek van een das in onze tuin. Ook zijn er regelmatig wilde zwijnen (met jongen) te zien vanuit de wildobservatiehut, die op het bos uitkijkt.

Maar vannacht hadden we echt een topnacht: niet alleen kwam er tot 6x toe een das door onze tuin gewandeld, ook hadden we een uitgebreid bezoek van een vos in onze tuin en werden we verrast door prachtige beelden van 2 dassen, die elkaar wassen, te zien vanuit onze vogelobservatiehut. De filmpjes staan hieronder.

Voor de liefhebbers van meer wildfilmpjes: wij plaatsen elke dag filmpjes van de afgelopen nacht op onze Facebookpagina www.facebook.com/www.vivalaveluwe.nl  🙂 !

2 dassen 20 april 2015

2 dassen wassen elkaar 20 april 2015

Vos 20 april 2015

Genieten!

Inmiddels zijn we een ruime maand open, en wat hebben we al ontzettend veel gasten mogen verwelkomen, wat is iedereen positief en wat hebben we er zelf een hoop plezier in 🙂 ! Ondertussen begint de lente, is het goed vertoeven in de tuin, met de wild- en vogelobservatiehutten, de jacuzzi en diverse zitjes en terrasjes…. en dat alles onder het genot van een fluitend vogelconcert!

Afgelopen nacht hadden we weer wilde zwijnen met jongen op bezoek, en zoals eigenlijk elke nacht was de das ook weer een aantal keer in onze tuin te vinden. We plaatsen elke dag filmpjes op Facebook!

Vanochtend vonden we weer een prachtig bericht in het gastenboek. Daar worden we natuurlijk erg blij van! Op de pagina ‘Gastenboek’ vindt u nog meer grepen uit de gastenboeken. Wie weet mogen we u binnenkort ook verwelkomen bij Viva la Veluwe? Graag tot ziens!

150409 BK20150409_093255 20150409_071239

Bijzondere vogelfoto’s vanuit onze observatiehut

Gisteren was het een prachtige herfstdag om een paar uurtjes met de camera in de aanslag in de vogelhut in onze bostuin te zitten. Het resultaat mag er wezen, we hebben bijzondere (bos-)vogelsoorten gezien, zoals de matkopmees, sijs, goudhaantje, keep en kruisbek! Ze lieten zich helaas (nog) niet allemaal vastleggen op de gevoelige plaat, maar hieronder vindt u een selectie van de foto’s van gisteren!

IJsvogel in onze tuin!

Sinds 2 weken hebben we elke dag een ijsvogel bij de vijver in onze bostuin zitten. Best heel bijzonder om dit mooie vogeltje in eigen tuin te hebben!

Gisteren is het gelukt om de ijsvogel te fotograferen:

IJsvogel, oktober 2014

IJsvogel, oktober 2014

IJsvogel, oktober 2014

IJsvogel, oktober 2014

IJsvogel, oktober 2014

IJsvogel, oktober 2014